برگزاری دومين دوره كتابت "مشق نور" در لاهیجان l  حضور فيلم‌های كوتاه لاهيجان در جشنواره بين‌المللي تهران l  رئيس شوراي شهر لاهيجان: نبود مهمانپذير مناسب از مشكلات گردشگران لاهيجان است l  نماينده مردم لاهيجان و سياهكل در مجلس: طرح تحول اقتصادي دولت اين هفته وارد مجلس مي‌شود l  تيم كشتي فرنگي لاهيجان در تورنمنت نوشهر سه مدال كسب كرد l  اسفند سال جاری برگزار می‌شود:همایش "معشوق مستور" در دانشگاه آزاد لاهیجان l  در دانشگاه آزاد لاهیجان برگزار می‌شود:سمینار "شیمی کاربردی و معرفی دستاوردهای علمی جدید" l  رئيس هيأت‌مديره سنديكاي كارخانجات چاي شمال:واردات چاي قاچاق، سلامت جامعه را ‌مختل مي‌كند l  انتقاد مجمع نمايندگان گيلان از برخي مسئولان استان l  نماینده سیاهکل و لاهیجان: زمینهای راکد شهرکهای صنعتی استان گیلان از افراد خلع ید شود l  بخشدارمركزي لاهيجان:دهياريهاي لاهيجان به حمايت بيشتر نياز دارند l  شهرداری طراحی میدان امجدالسلطان را به مسابقه گذاشت l  فرماندار لاهيجان: انسان مهم‌ترين عامل تخريب جنگل‌هاست l  رئيس اداره محيط زيست لاهيجان از تجهيز پاسگاه محيط باني به ابزار اطفاء حريق خبر داد l  شهرداري لاهيجان دو ديدار تداركاتي برگزار كرد / تغيير در كادر فني نماينده لاهيجان l  سخنگوی شورای شهر لا هيجان: وضعیت فاضلاب شهری در پاره ای از نقاط متأسفانه بسیار نامطلوب و اسفناک است l  نمايش فيلم موشت شاهكار روبر برسون در سينماي جوان لاهيجان l  مدير جهاد كشاورزي لاهيجان خبر داد:توسط بخش خصوصي و با همكاري اين اداره ضايعات كشاورزي از كشاورزان خريداري مي شود l  در پنج ماهه اول امسال/بيش از هزار پرنده در حيات وحش سياهكل شناسايي شد l  نمايش فيلم كوتاه موفق هشتمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان در لاهيجان l  رئيس اداره محيط زيست لاهيجان: آتش سوزي‌هاي اخير تالاب اميركلايه لاهيجان عمدي بوده است l  توليد دو فيلم كوتاه در سينماي جوان لاهيجان l  سخنگوی شورای شهر لاهیجان:پاره‌ای از ساخت و سازها مطابق ضوابط شهرسازی نیست l  احيا سازمان چاي از خواسته‌هاي مهم چايكاران لاهيجاني است l  میر احسان منتقد سینما:سینمای ایران از آغاز با مشکلات بنیادی همراه بوده است l  سرپرست انجمن سينماي جوان لاهيجان: بزرگداشت روز ملي سينماي ايران در لاهيجان برگزار مي‌شود l  شهرداری لاهيجان، ماهی‌های استخر را به مزایده گذاشت l  نائب‌رئيس سنديکاي کارخانه‌هاي چايسازي: رانت­خوار‌ها بازار داخلي چاي را دوباره نابود کردند l  براي نجات تالاب امير كلايه گيلان از خطر نابودي شعار كافي است l  جام فوتسال رمضان درشهرستان لاهيجان آغاز شد l 
6 پیشنهاد یارانه ای


رضا بصیرزاده-هدفمند کردن یارانه ها و تجدید نظر در نحوۀ ارائه آن، سال هاست که مورد بحث قرار گرفته و ضرورت آن به نحوی که توزیع آن عادلانه گشته و از بار مالی سنگین دولت کاسته شود بر هیچ کس پوشیده نیست ولی هرگونه اقدام برای تغییر در این زمینه باید با بررسی های کارشناسی و توجه به تاثیرات اقتصادی آن به خصوص بر اقشار آسیب پذیر صورت پذیرد.


با توجه به گزارش اخیر رییس جمهور محترم به مردم، موارد زیر پیشنهاد می گردد. امید است دولتمردان ما توجه لازم را به نظرات کارشناسی ارائه شده داشته باشند.

1- مایحتاج عمومی که به صورت کالابرگ توزیع می شود بایستی مورد تجدید نظر قرار گرفته و صرفاً به اقشار کم درآمد و تحت پوشش نهادهای حمایتی محدود گردد تا بتوانند تاثیرات اقتصادی خود را بر جمعیت آسیب پذیر بیشتر نمایند.

چنانچه پرداخت نقدی ما به التفاوت کالا یا یارانۀ آن صرفاً به اقشار کم درآمد باشد، به نحوی که مبلغ مستمری آنان افزایش یابد، تاثیر آن بر تورم محدود خواهد بود. هرگز نبایستی پرداخت سایر یارانه ها به صورت نقدی به کل اقشار جامعه تسری یابد که تورم وحشتناکی را به کل کشور تحمیل خواهد نمود.

2- در مورد یارانه نان و گندم به دلیل عمومیت مصرف آن و استفاده بیشتردهک پایین جامعه از مصرف نان و گندم باید با احتیاط بیشتری برخورد کرد زیرا کاهش یارانه و یا حذف و پرداخت نقدی آن مشکلات زیادی را به وجود می آورد.

بایستی با اجرای برنامه صنعتی کردن پخت نان به جای پخت سنتی که هزینه های آن را کاهش می دهد و نیز توسعه نانوایی های فانتزی که اقشار متوسط از آن استفاده می کنند، نسبت به عدم افزایش بار مالی یارانه نان اقدام نمود و یارانه گندم را نیز به دلیل استراتژیک بودن این کالای کشاورزی به کشاورزان پرداخت نمود .

3- در مورد یارانه بنزین و گازوئیل باید با اجرای مصوبه مجلس ششم مبنی بر افزایش تدریجی سالیانه به رسیدن به قیمت منطقی آن و متناسب با آن توسعه طرح ناوگان حمل و نقل عمومی، مترو و گازسوز کردن خودروها در یک برنامه 5 ساله اقدام نمود.

4- یارانه برق و آب راباید با تشویق و بخشودگی کم مصرف ها و جریمه و محاسبه تصاعدی پرمصرف ها و پرداخت ریالی یارانه انرژی به صنعت و کشاورزی شکل یارانه برق و آب حل کرد. پرداخت ریالی یارانه انرژی به هیچ وجه به مصلحت کشور نیست.

5- در مورد شیر لازم است یارانه آن به جای شیوۀ کنونی (که شیر یارانه ای در بعضی از شهرها توزیع می شود و توزیع آن نیز نمی تواند عادلانه باشد )،به دامداران یا صنایع وابسته یارانه شیر پرداخت شود تا بتوانند قیمت محصولات لبنی خود را افزایش ندهند و بدین ترتیب مردم در سراسر کشور بتوانند از محصولات مختلف لبنی بهره مند شوند.

6- به طور کلی بهتر است یارانه ها به تولید به جای مصرف پرداخت شوند . پرداخت نقدی به جز در موارد خاصی (نظیر پرداخت به کشاورز، دامدار و یا اقشار آسیب پذیر تحت پوشش سازمانها ی حمایتی) کار صحیحی نیست و تورم بسیار زیادی را موجب می گرددو تنها در یک مقطع کوتاهی احساس شادمانی زودگذری را به مردم القاء خواهد نمود ولی پس از مدت کوتاهی مردم قدرت خرید خود را از دست خواهند داد.

چاپ26 تیر 1387