لاهيجان نيوز: استاندار گيلان با نامتناسب خواندن نرخ کنوني برگ سبز چاي گفت: نرخ برگ سبز چاي براي سال آينده قطعا افزايش مي يابد.
مهندس روح الله قهرماني چابک در نشستي با مديران و خبرنگاران رسانه هاي گروهي افزود: اگرچه دولت معتقد به نرخ فعلي است اما ما در تلاش هستيم تا نرخ برگ سبز چاي را نسبت به نرخ کنوني به نفع چايکاران افزايش پيدا کند.
در حال حاضر نرخ هر کيلوگرم برگ سبز چاي درجه يک براساس مصوبه سال قبل 540تومان و قيمت هر کيلوگرم برگ سبز درجه دو نيز 290تومان است .
استاندار گيلان اضافه کرد: برنامه اين است که سازمان چاي محوريت کارها در سال آينده در ارتباط با چاي برعهده بگيرد.
34هزار هکتار باغ چاي در دو استان گيلان و مازندران وجود دارد که حدود 32هزار هکتار آن در استان گيلان قرار دارند.
وي با اشاره به بهبود نسبي بهاي برنج داخلي در بازار گفت: در حال حاضر واردات برنج متوقف شده و اين تا زماني است که بهاي برنج داخلي در بازار به نقطه تعادلي برسد.
وي همچنين به اجراي طرح تحويل حجمي آب به صورت پايلوت در استان گيلان اشاره کرد و افزود: هدف از اجراي اين طرح که در سال آينده اجرايي خواهد شد، صرفه جويي در مصرف آب و نيز جلوگيري از هرز رفتن آب در بخش کشاورزي مي باشد.
قهرماني با بيان اينکه کارهاي اجرايي سدهاي شفا رود و شهربيجار در استان گيلان شتاب گرفته است افزود: با تدابير صورت گرفته در بخش آب موفق شديم که خطر خشکسالي در دو سال گذشته مرتفع سازيم .
استاندار گيلان به اجراي طرح هاي در دست اجرا در بخش کشاورزي استان از جمله کشت درختان مثمر در مناطق ييلاقي و شيب دار و توسعه کشت بامبو اشاره کرد و گفت: با توجه به اجراي طرح ساخت ظروف يکبار مصرف با استفاده از مواد اوليه گياهي چون کاه و گلش و بامبو در استان، کشت بامبو در گيلان مورد توجه قرار گرفته است.
وي اضافه کرد: براي کشت بامبو در استان به افراد داوطلب خصوصا جواناني که در رشته کشاورزي تخصص دارند، تسهيلات لازم داده مي شود.
استاندار گيلان دراين خصوص افزود: با توجه به اين طرح از دستگاههاي ذيربط خواسته شده است که تدابيري اتخاذ کنند که مانع از به آتش کشاندن کاه و گلش از سوي کشاورزان در سال آينده شوند.
قهرماني در اين نشست همچنين با اشاره به رشد و شتاب گرفتن اعتبارات و طرح هاي اجرايي و عمراني در استان گيلان گفت: هيچگاه در گيلان اين عظيم زياد از طرح هاي اجرايي در دست اجرا نبوده است .
وي بهره برداري از کارخانه ساخت انواع داروهاي ضد سرطاني سبحان در رشت ، ساخت موج شکن در بندرانزلي ، طرح ساخت بزرگترين ذوب آهن بخش خصوصي در استان ، اجراي طرح نيروگاه سيکل ترکيبي رضوانشهر توسط بخش خصوصي با بودجه اي معادل يکهزار و صد ميليارد تومان را از جمله اين طرح هاي بزرگ برشمرد.
وي همچنين گفت: تلاش مي شود که طرح هاي شهري در شهر رشت از جمله طرح تعريض جاده لاکان و پل هاي در دست ساخت در موعد مقرر مورد بهره برداري قرار گيرند.
استاندارگيلان در اين نشست با بيان اينکه رسانه هاي جمعي نقش بسزايي در توسعه و تعالي جامعه و کشور دارند، بر تعامل و همکاري هرچه بيشتر رسانه ها با دستگاههاي اجرايي
استان تصريح کرد.
در اين نشست برخي از حاضرين سووالات و نقطه نظرات خود را بيان داشتند.